Hvem ønsker seg dumme politikere?

Rogalands Avis har i dag en sak på forsiden sin (desverre ikke på nett) om at kun to av Stavangers nyvalgte bystyremedlemmer jobber på gulvet.

Denne saken legger seg fint inn i rekken av andre saker der politikere helst skal fremstå som «vanlige» og «gjennomsnittlige». George W. Bush var en folkets mann (med utdannelse fra Yale og Harvard, bakgrunn som jagerpilot og far som var president), mens hans motstandere, Al Gore og John Kerry var eliten.

I England ble det i valgkampen brukt mot ham at David Cameron har utdannelse fra noen av verdens aller beste skoler – Eaton og Oxford.

Kan noen forklare meg hvorfor det er negativt med politikere vi kan se opp til? Jeg ønsker meg politikere som er i stand til å sette seg inn i, og forstå, komplekse saker. De skal ta beslutninger på vegne av alle velgerne, og de bør være over gjennomsnittet intelligente. Utdannelsen er en måte å bevise sin intelligens på.

Jeg har ingen problemer med at Jens Stoltenberg har gått på Steinerskolen, og sosialøkonomi er en fin mastergrad for en Statsminister og politiker. En karriere utenfor politikken først hadde sikkert vært fint.

 

Reklamer

En tanke om “Hvem ønsker seg dumme politikere?

  1. Gode poenger. Personlig mener jeg at visse tilstander ved Norge påviser at vi rett og slett har for dårlige politikere. Hvordan kan et så rikt land feks. ha så dårlige skoler og veier? Må også legge til at nordmenn kanskje er verdens mest lydige og tolerante folk, noe som i utgangspunktet burde gjøre ting enda lettere. Men neida.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s