Prostituerte eller tiggere

Steinar Bergstøl Andersen og Sissel Andersen fra Fremskrittspartiet foreslår å gjøre det ulovlig å gi penger til tiggere. I utgangspunktet høres det veldig umenneskelig ut, og noe som vi absolutt ikke vil ha i lovverket i Norge.

Tiggerne er fattige, ofre og har ikke selv valgt å bli tiggere. Tiggerne er enten narkomane som trenger penger til å dekke sitt behov, eller de er fattige fra fattige land som kanskje er smuglet til Norge, og de sender det de klarer å tjene hjem til familiene sine. De trenger hjelp, ikke fengsel. Det å gi gjøre det ulovlig å gi dem penger for å utføre sitt «yrke» er rett og slett umenneskelig og hjerteløst. 

La meg prøve det avsnittet en gang til, men med et ord byttet ut:

Prosituerte er fattige, ofre og har ikke selv valgt å bli prosituerte. Prosituerte er enten narkomane som trenger penger til å dekke sitt behov, eller de er fattige fra fattige land som kanskje er smuglet til Norge, og de sender det de klarer å tjene hjem til familiene sine. De trenger hjelp, ikke fengsel. Det å gi gjøre det ulovlig å gi dem penger for å utføre sitt «yrke» er rett og slett umenneskelig og hjerteløst. 

Jeg tror ikke det er noen som vil være uenige i at i en ideell verden har vi verken prostituerte eller tiggere. Men i Norge er det helt greit å forby ved lov den ene virksomheten, men ikke den andre. Resonnementet bak et forbud er jo det samme: Stopp tilførselen av penger, og du stopper virksomheten.

Reklamer

2 tanker om “Prostituerte eller tiggere

  1. Det er vel ingen som tror at prostitusjon er utryddet i Norge gjennom å kriminalisere kundene?

    • SV hadde det som mål. På deres hjemmeside står det blant annet:

      Så lenge kjøp av seksuelle tjenester er tillatt, vil Norge være et ettertraktet mål for menneskehandel og trafficking av utenlandske prostituerte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s