Luis Suarez, racist bastard. Bevist.

Jeg er jo en rettroende Manchester United fan, og det betyr at i konflikten mellom Patrice Evra og Luis Suarez, har mitt instinkt vært å tro på vår mann i kampen mot rasisme og ondskapen fra Liverpool.

Det har hele tiden fremstått for meg som veldig sannsynlig at Suarez har sagt de tingene Evra har beskyldt ham for. Delvis har han innrømmet at han har brukt ord som er naturlige i Sør Amerika, men ikke i Europa, delvis vet vi at det snakkes mye dritt i løpet av en kamp, og delvis vet vi at Patrice Evra ikke er typen som skriker om rasisme i tide og utide.

Dersom man velger å se på verden litt skjevt og glemmer faktum, så har Patrice Evra vært involvert i saker med rasisme før, mot Chelsea og Liverpool. Heldigvis er det enkelt å motbevise dette. Et sted som har gjort det, er bloggen LiverpoolKop, en blogg som ikke skrives av United fans.

Hele rapporten om saken er nå publisert av FA, og kan leses her. Rapporten inneholder noen ganske morsomme analyser av engelsk og spansk banning. Som i avsnitt 178:

Mr Evra stated that the goalmouth incident started when he addressed Mr Suarez, beginning with the phrase «Concha de tu hermana». According to the experts, the literal translation is «your sister’s cunt» and it can be taken as a general swear word expressing anger, although the word «concha» is not as taboo as the English word «cunt». It is thus equivalent to «fucking hell» or «fuck me». If directed at someone in particular, it can also be understood as «[you] son of a bitch

Luis Suarez fremstår ikke som et veldig troverdig vitne, og det er FA panelet enig med meg i. Hans forklaringer om hva som skjedde og ble sagt er rett og slett latterlige. Uttalelser som at han tok ham på bakhodet

a friendly gesture designed to be conciliatory

Er det vel rett og slett ingen som tror på? Det samme gjelder for meg at Suarez mener han stort sett bare har prøvd å være vennlig med Evra.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s