Julian Assanges siste sprell…

Jeg har skrevet om Julian Assange og Wikileaks noen ganger tidligere. Det er fascinerende å lese om hvordan og hvorfor han jobber og forsvares.

Assange & co ser ut til å være veldig for fri flyt av informasjon, så lenge de får styre hvor informasjonen går, og hvem informasjonen rammer.

The Spectator inneholder mye interessant lesing, for eksempel forteller de oss at Assange ikke hadde problemer med å lekke informasjon som førte til at flere opposisjonelle i Hviterussland ble arrestert og torturert. Grunnen til at dette er ok, er at det førte til at USA ble avslørt som donor av penger til disse demokratiforkjemperne i Europas siste diktatur.

Det rare er at Julian Assange også stiller på scenen som en av vertene når premieren til filmen «Europe’s Last Dictator» holdes i London. Assange har ingen problemer med å hjelpe Alexandr Ljukasjenko. Samtidig som han støtter kampen mot ham.

CIA og amerikansk utenrikspolitikk rammes kanskje av slike avsløringer. Men jeg mener det er helt legitimt av verdens demokratiske stormakt å støtte the good guys verden rundt. Det er ikke første gang USA jobber for demokratier i verden, og jeg satser på at det ikke er den siste. Det finnes nok av land som ikke bryr seg om innbyggerne i verdens land så lenge de opprettholder sine egne interesser. Bare spør innbyggerne i Syria, som lider under av vetoet i FNs sikkerhetsråd fra Kina og Russland.

Verden trenger et sterkt USA som garantist for sannhet, frihet og rettferdighet.

Reklamer

4 tanker om “Julian Assanges siste sprell…

 1. «Verden trenger et sterkt USA som garantist for sannhet, frihet og rettferdighet.» nei nei, de beskytter sine egne interesser, de sprer ikke frihet eller rettferdighet, they just watch their own back.

  Jeg har ikke noe imot at de gjør det, hadde Norge vært i slik posisjon så hadde de gjort det samme. Det gjelder alle .

  • USA står for og eksporterer andre verdier enn de stormaktene de har konkurrert med siden andre verdenskrig.

   Det er ganske enkelt å se forskjellen på Øst- og Vest-Tyskland, Nord- eller Sør-Korea eller Norge og Romania.

   • USA er konk, USA er Hellas. Det var fint at de beskyttet oss og på en måte skapte fred men alt det er over snart. Gjelda til USA er umulig å betale tilbake så de kommer til å printe og sende råvarer høyere og høyere opp.

    • Noen av innleggene på bloggen min handler om økonomi, og noen handler om andre ting. Dette er et av de innleggene der USA’s økonomi ikke er relevant.

     Men har du en hammer, og hammer er det eneste verktøyet du kan bruke, har det en tendens til å bli at hammeren blir brukt til alt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s