Vannscooterne fra helvete…?

VG.no skriver i dag om Raymond Mørk-Olsen som kjører vannscooter med intensjonen om å bli stoppet av politiet.

Sammen med forslagene om forbud mot kinderegg og pappvin, er dette et eksempel på at vi i Norge har lovkåte politikere. Alt enkelte ikke liker, må forbys.

Vi bor i et land med en lang kystlinje, og vi bor i et land med lange tradisjoner for sjøfart. Vi bor også i et land med lange tradisjoner for idioti på sjøen. Det er kontroversielt at man ikke får lov til å føre cabincruiser hvis man er så full at man ikke kan gå. Det er kontroversielt at man må bruke redningsvest, eller enkelte steder holde farten under 5 knop.

Det er idiotisk at det er forbud mot enkelte typer fartøyer på sjøen. Antallet sitteplasser, fri-bord eller hvor dypt båten stikker i vannet bør ikke ha noe å bety. Støynivået på fartøyer produsert i 1985 bør ikke ha noe å si for fartøyer produsert i 2012. Politiet vårt har nok å gjøre, de trenger ikke den ekstra byrden det er å stoppe noen få som har det gøy på sjøen. En vannscooter er ikke farligere enn en fullt lovlig 24 fots speedbåt.

Det er i skrivende stund 100 vannscootere til salgs på finn.no så alt tyder på at forbudet ikke er særlig effektivt.

En fornuftig måte å gjøre dette på, slik jeg ser det, er å sette grenser for for mye støy disse sjøens motorsykler får lov til å lage, og begrensinger på hvor det er lov å bruke dem – i nærheten av badeplasser er en naturlig no-no. Ellers skal førerne av vannscootere følge de vanlige reglene for ferdsel på sjøen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s