Julian Assange, drolt

Julian Assange holdt akkurat en kort «forsvarstale» fra Ecuadors ambassade i London.

Ikke uventet nevte han ikke med et eneste ord grunnen til at han sitter parkert der: Han er under etterforskning for seksualforbrytelser i Sverige. Assange har mange innflytelsesrike venner, og disse ser ut til å være villige til å se gjennom fingrene med dette, så lenge han er en stemme som jobber mot store, slemme USA.

Det er egentlig påfallende hvordan enkelte ser ut til å være villige til å tilgi eller ignorere påståtte seksuelle forbrytelser så lenge forbrytelsen er begått av rett person. Det er enklere å tro på en svensk/amerikansk konspirasjon med engelsk hjelp, enn å la det svenske rettsvesenet få jobbe. Sverige er jo tross alt kjentvfor å være upålitelig, korrupt og kun en robot som gjør det CIA beordrer. Eh, nei, vent…

Det er ganske påfallende å se hvordan venstrelenende ukritisk tror på Assange, på samme måte som Monica Lewinsky ble latterliggjort, og Bill Clinton fikk offerrollen, mens når Clarence Thomas ble godkjent som høyeterettsdommer i USA, trodde alle automatisk på Anita Hill.

Filmregissøren Roman Polanski, som har innrømmet overgret mot en mindreårig jente, og som fremdeles er på flukt fra USA, forsvares og tilgis også enkelt. Selv om han rømte fra rettsaken. Men han er jo kunstner og ser ut til å være hevet over loven. Akkurat som Assange.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s