Mer statistikktull om biler

Dagbladet har laget en sak om hvilke bilmerker som har færrest motorproblemer, Statistikken kommer fra britiske Warrany Direct. Som vanlig med slike statistikker, er det mer eller mindre tull. 

For eksempel: Kinesisk eide  svenske Volvo, som blant annet setter sammen biler i Belgia, kan godt selge deg en Volvo S60 med en 1.6 liters motor fra Ford. Ford er på 7. plass på listen, mens Volvo er på 4. 

Kanskje du heller har lyst på en Volvo S60 med 2.2 liters diesel? Samme motor brukes i diverse Ford modeller, men også i Land Rovere. (10. plass)

Alle de ovennevnte er ihvertfall inne på topp 10, men hvilken bil ville du helst hatt av en Toyota Aygo eller en Peugeot 107? Toyota er på 2. plass og Peugeot er 5 fra bunn. Uansett hvilken av de to du helst ville hatt, er det samme bil. Nøyaktig. De eneste forskjellene er logoene som er klistret på.

Dersom du bare er litt bil-interessert  så vet du at det kan være store forskjeller på motorene som står i samme bilmodell,og denne kunnskapen kan hjelpe deg til å unngå tabber, eller gjøre smarte kjøp.

Dersom du kjøper en førstegenerasjon Land Rover (som tidligere nevnt: 10 plass på listen) Freelander, har du flere motoralternativer. Det ene alternativet, er en 1.8 liters bensinmotor som er en skikkelig drittmotor (Rover K-series) der omtrent alle som ble solgt frem til 2006 har fått byttet motor. (Eller i det minste topplokk og kjølesystemet). Kjøper du en diesel, er det god sjanse for at du ender opp med en BMW (nummer 4 fra bunn) motor nesten uten problemer. Og du får en bil som har et ufortjent dårlig rykte og derfor er billig.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s