Homsekrigere finnes ikke?

Morrissey, en fyr som lager mye fin musikk, og som har politiske synspunkter jeg som regel er uenig i, har i følge telegraph.co.uk uttalt at det er heteroseksuelle menn som er årsaken til krig. Konflikt er en heteroseksuell hobby, sier Steven Patrick.

Jeg ser lite på TV. Jeg ser enda mindre på reality tv. Men det lille jeg har sett av homsepatuljen, har aldri gitt meg inntrykket at homofile menn som gruppe er konfliktsky, introverte og fredelige. 

Det å stå fram som homofil er nok ikke enkelt i dag, og var helt sikkert ikke enkelt i 1970. Eller 1870. Så de som gjorde det, tipper jeg var klar for konflikter. Selv om kriget seg frem i faaaabelaktige klær.

Så vidt meg bekjent, har aldri noen åpent homoseksuell mannlig statsleder ledet et land i krig. I hverfall ikke de siste par hundre årene. Det finnes flere mannlige statsledere med masse kvinnehistorier som har startet og ledet land i krig. Franklin D. Roosevelt for eksempel, eller John F. Kennedy. Eller Napoleon.

Det finnes til og med kvinner som har ledet land i krig. Golda Meir og Margreth Tatcher er to åpenbare eksempler. 

Så finnes det avholdsfolk som har startet kriger (Adolf Hitler – som enkelte også påstår var vegetarianer – som Morrissey) Dypt religiøse mennesker har startet krig. Både kristne og muslimer, buddhister og hinduer. Selv ateister har kriget. Selv om Christopher Hitchens argumenterte godt for at Hitler og Stalin, selv om de ledet nominelt ateistiske regimer, egentlig bare byttet ut en religion med en annen (seg selv). Alkoholikere og avholdsfolk har kriget mot hverandre og med hverandre.

Er det noen poeng i denne posten?

Vel:

  1. Antallet åpent homoseksuelle statsledere i den vestlige verden siden, tja, den industrielle revolusjonen er ganske liten. Så liten at det er statistisk vanskelig å så noe om seksualitet har noe å si for sjansen for krig.
  2. Kjønn har ihvertfall ingenting å si.

Min teori om lederskap, naturen, økonomi og krig: Vi mennesker liker oss i grupper. De fleste ressurser på jordkloden har en begrenset mengde. For å holde orden i gruppen, må vi ha en leder, som enten blir utnevnt eller tar posisjonen med makt. Denne lederen har egenskaper som gjør at flokken følger etter. Blant disse egenskapene er fordeling av ressurser og å beskytte flokken mot angrep utenfra. 

Når en løveflokk har få zebraer igjen på sitt område, flytter de seg til et annet sted, og der treffer de kanskje en annen flokk løver. Eller en gjeng bavianer. Eller hyener. Eller krokodiller. Som sloss om de samme antilopene som finnes på det nye stedet. 

Det samme gjentar seg over alt i naturen. Enten det er to ulveflokker, HP og Dell eller Israel og Iran.

Forøvrig var jo krigerne i det antikke Hellas så åpne for homoseksualitet at det finnes en egen Wikipedia artikkel om temaet.En tradisjon man har bestemt seg for å ta opp i USA, der Tammy R. Smith er dame, general, har en doktorgrad i lederskap og er gift med en annen dame.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s