Sir Alex Ferguson

Sir Alexander Chapman Ferguson sjokkerte store deler av verden i går når han annonserte at han går av som trener for Manchester United når sesongen er over.

Britisk fotball’s i særklasse mest suksessfulle manager gjennom alle tider har to kamper igjen av karrièren sin. Søndagens kamp mot Swansea blir den siste kampen på Old Trafford for Sir Alex.

Det er flere som vil argumentere mot min påstand om at Ferguson er den største gjennom alle tider. Men: Mange har vært i stand til å bygge et lag som er i stand til å vinne en liga. Noen få er i stand til å bygge et lag som kan ville mer enn et liga gull. Enda færre klarer å bygge flere lag over 20 år som vinner flere ligagull. Men hvem har klart å gjøre det konsistent over flere tiår? I to land? Hvem andre har klart å ta en skotsk bakgårdsklubb helt   til toppen av Europeisk fotball?

Manchester United er den mest populære fotballklubben i England, og en av de aller mest populære i verden. Det er ikke bare Sir Alex som er grunnen til dette, men jeg føler allikevel det passer å stjele og omskrive et av Churchill’s mest kjente sitater:

Never before in the field of sport, has so much been owed by so many to one man.

Til slutt noen ord om den etterfølgeren: 

Mest sannsynlig blir det Evertons David Moyes som tar over. Og jeg er fornøyd. Han har oppnådd mye med lite. Han blir kritisert for aldri å ha vunnet noe. Men det finnes ingen i verdensfotballen akkurat nå med Sir Alex’ CV. Og Everton har ikke ressursene til å konkurrere med de store i England. Han har derimot tatt Everton lengre enn man har kunnet forvente. Og han har hatt en fantastisk mentor i sin forgjenger i Manchester United.

Dessuten arver han en spillerstall som er velbalansert, og som går utenpå alt han har jobbet med før. Selv om man forventer at endel store stjerner forsvinner – minimum Nani, Anderson og kanskje Rooney. Det forventes også at han får med seg Giggs og Scholes i trenerteamet. Kanskje også Phil Neville. 

Jeg tror fremtiden fremdeles er rød, men svarte sokker og hvit shorts. Og grønn keeperdrakt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s