Hykleriske regjeringer

Det har blitt litt oppstyr i medier verden over etter avsløringene om at amerkanske National Security Agency har avlyttet regjeringsledere i land som regner seg selv som allierte med USA.

Venner stoler på hverandre, man spionerer ikke på sine beste venner.

Observante der ute har sett at det har blitt mindre oppstyr om dette i Storbritannia enn i andre land, som for eksempel Tyskland eller Brasil. Jeg har ment at grunnen til dette er at mens britiske GCHQ har teknologi og mulighet til å drive tilsvarende overvåkning som amerikanerne, så har Brasil og Tyskland ikke ressursene til dette.

De er egentlig mest sjalu.

Selv om man skal i møte med en stats- eller utenriksminister fra et vennligsinnet land, så kan det være man skal forhandle om næring, eller kultur, eller en annen fordeling av en knapp ressurs. Og da er det kjempenyttig å vite hva motstanderen tenker.

Da blir det også litt morsomt når Foreign Policy i dag rapporterer:

After publicly shaming the United States for spying on Brazilian government and business electronic communications, Brazil admitted yesterday to spying on international diplomats, including representatives from the United States, Iran, Russia, and Iraq.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s