Prostitusjon – Yes! Yes! Yes!

Jeg kom over to forskjellige ting i dag som indirekte kan fortelle oss ganske mye om prostitusjon i Norge.

Først litt om den norske sexkjøploven: Loven har som mål å stoppe prostitusjon og menneskehandel. Det er veldig enkelt å finne beviser på at den ikke klarer det første – i Stavanger sentrum står det hver kveld en stor gjeng afrikanske horer, med mer eller mindre aggressive salgsteknikker. Jeg har ikke funnet noe særlig konkret informasjon om hvordan disse nigerianske damene kommer til Norge – men jeg tviler på at de er født her. Denne eldre artikkelen fra Foreign Policy argumenterer overbevisende at flere av argumentene mot trafficking egentlig ikke stemmer – de som smugles vet oftest hvilket yrke de skal jobbe i, det er ikke kontrollert av mafiaer og det har ikke særlig mye å bety om prostitusjon er lovlig eller ikke.

Et annet argument mot prostitusjon er at salg av kropp skader den prostituerte både mentalt og fysisk. Vi vet også at snekkere og sykepleiere får belastningsskader og rockestjerner ødelegger både kropp og sjel med usunne vaner. Ingen ønsker at sin sønn eller datter skal ta jobb i sexindustrien, men er det egentlig noen som ønsker at sine barn skal få jobb som vaskekone eller i kassen på Rema?

Dersom vi ønsker å kvitte oss med menneskesmugling, så bør vi jobbe mot menneskesmugling, ikke gå mot et av mange yrker smuglingen leverer arbeidere til. Dersom vi forbyr kniver, så kutter vi kraftig i antallet drap som skjer – men vi fjerner også millioner av brødskiver.

Nå til de to artiklene som startet det hele:

Foreign Policy rapporterer at STRASS, franske sexarbeideres fagforening, mobiliserer for å stoppe et foreslått forbud mot prostitusjon i Frankrike. Franskmenn har et litt annet forhold til sex og sexarbeidere enn mange andre land i verden – og 60 kjendiser, inkludert filmlegenden Catherine Deneuve, har publisert et opprop mot den foreslåtte loven.

Den andre tingen jeg kom over, er bloggen Kensington Blues. På jakt etter litt info om den veldig rike bydelen i Vest-London, kom jeg over denne bloggen om en gate i nordlige Philladelphia i USA. Kensington Avenue ser ut til å dele svært lite med bydelen i London. Langs denne avenyen lever mange fattige og flere av dem sliter med rusproblemer og finansierer dette med prostitusjon. Historiene til disse menneskene er ganske brutale og tankevekkende. Og de opplever ran, vold og voldtekt og de er hjelpeløse. Dersom de går til politiet, så blir de arrestert for prostitusjon, siden de er lovbrytere.

Forbudet mot sexsalg i USA skal stoppe praksisen, som det beviselig ikke gjør, og den etterlater de aller med sårbare enda mer sårbare.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s