Om meg

Fra Stavanger.

Fan av Manchester United, Ferrari og Frihet.

Her på bloggen skriver jeg om ting jeg er opptatt av. Som du kan se på skyen min er jeg opptatt av samfunnet rundt oss, teknologi, biler, fotografi, fotball og Formel 1.

Lurer du på hvor jeg står politisk, er det vel greiest å lese innleggene mine.

Reklamer

58 tanker om “Om meg

 1. Hei, siden vi har snakket mye om finans og du vet hva jeg investerer i, jeg har hatt veldig bra avkasting og bevist flere ganger at jeg vet hva jeg snakker om ved å annbefale kjøp av Sølv når det var 25$ og gull når det var både 1300$. Vi er uenige, det er greit, men jeg har tjent godt å sitte i gull og sølv i 2år + aksjer.

  Hva slags aksjer er det du kjøper? Hva er dine investeringer?

  Morsomt å høre 🙂

  • Jeg har aksjer i arbeidsgiveren min, og litt forskjellige aksjefond med forskjellig fokus, noen har gått bra, og noen mindre bra.

   Bloggen min handler ikke om å gi konkrete investeringstips. Den handler om å skrive om ting jeg er opptatt av.

   • Vel mine investeringer siden 2009 har gått veldig bra, da snakker jeg om gull og sølv investeringer for det meste og olje. 😀

    Råvarer er ting å investere i når vi er i en money-printing enviroment.

    Fått meg deg at ECB lånte ut 500milliarder til bankene? Akkurat som jeg skrev om på bloggen min for 3måneder siden.

    Mine prognoser taler for seg selv og det gjør mine investeringer også, du tror at jeg investerer i en boble men det gjør jeg ikke 🙂

    • Veldig kjekt for deg at du har tjent penger i 2-3 år.

     Du er ikke den første dommedagsprofeten, og du kommer ikke til å være den siste. Dommedag er fremdeles et stykke unna.

    • Kan jeg spørre litt personlig ting? Hvilke sektor er arbeidsgiveren din i? Altså er det medie bransje, shipping, mat produksjon?

     Intresserer meg, så kan jeg fortelle deg framtiden til sektoren 🙂 Min analiser er god som gull 🙂

     By the way, trodde du sa Krisen var over? Sentralbanken skal trykke mer penger så løp å kjøp gull og sølv 😀 Igjen hadde jeg rett 🙂 Jeg snakket om noe stimuleringer for 1år siden. Imponert? Ikke? Tja du blir det nok når QE4 blir lansert om 1-2år og gull og sølv er 3 ganger høyere enn de er det i dag.

     http://www.dn.no/forsiden/utenriks/article2361867.ece

    • Jeg er it konsulent.

     Jeg har fulgt lenge nok med på verdens økonomier til å vite at det aldri kun kommer gode nyheter, eller bare kun kommer dårlige nyheter.

    • it konsulent kan være så mye, apps-iphone bransje? Men internett er en voksende bransje det bare spørs hvilke sektor 🙂

     Du har vært med på kredittekspansjonen, lave renter har alltid gjennom historien skapt bobbler, når renten til slutt går opp ser man alle sektorer som hatt falske-inntjeninger. Det ser man nå i boligsektor, lav rente = høyere og høyere priser 🙂 Lurer veldig på hvor mange hadde investert i bolig om renta var 16% slik på 1990tallet 🙂

    • I følge SSB sin statistikk må du tilbake til 80 tallet for å finne renter på over 14%. Renten var over 19% i mai 1986, men boligprisene fortsatte å stige til 1988. Og siden 1992 har prisene stort sett alltid steget, uavhengig av hva renten har gjort.

     Forøvrig jobber jeg ikke med utvikling. Litt rundt fortalt hjelper jeg oljeselskaper utnytte IT bedre.

    • Da er du i et bra yrke siden de trykker penger og oljen kommer til å fortsette langt oppover 🙂

     Ting er annerledes i dag enn i 1988, folk har mye mer gjeld og rente på 15% hadde vi sett mange klage og måtte selge sine boliger pga de ikke har sjans å betjene lånet. Tror faktisk rente på 10% hadde fått mange til å slite med så mye gjeld har i dag, det hadde fått boligboblen til å sprekke.

    • Jeg tror ikke at vi vil se så høy rente inntil usa går konkurs og vi får et nytt system. Renta kan ikke gå opp på Amerikans-gjeld enkelt og greit 🙂

    • Kan du være så snill å dokumentere påstanden om at fiat pengesystemer bare varer i 40 år? Jeg forventer at du lister opp alle de gangene denne typen pengesystemer har blitt brukt i hele verdens historie, og regner gjennomsnittlig levetid.

     Scott Sumner på bloggen The Money Illusion skriver forresten om deg:
     http://www.themoneyillusion.com/?p=13819

 2. Hei, im back 🙂

  Lyst å gjøre en liten veddemål?

  Jeg vedder 5sølvmynter om at Sølv kommer til å komme opp til 50$ i 2012. Vedder noe imot? 5sølvmynter imot?

  Kom igjen a, er ikke så mye penger 🙂 Litt gøy må man ha i livet 🙂

    • Hvorfor skulle jeg det? Det er tap-tap for meg: Hvis du vinner, så må jeg ut med penger, hvis jeg vinner, får jeg en gullmynt jeg ikke er interessert i.

    • Vel du kan ta gullmynten og sende den til goldsource.no og få gode penger 🙂 Blir det samme som å vedde 10 000kr på at gull går opp over 3500$ 😀

    • Noen andre forslag på veddemål? 🙂 Gøy det da, synes er morsomt siden jeg knuser økonomer på prognoser så kan jeg skolere deg også siden vi har hatt våre diskusjoner 🙂

    • 🙂

     Du kan fortsette å lese bloggen min, kommer til å lære mye 🙂 Men hvis du vil lære mer kan du lese bøkene til Peter Schiff og Ludwig Von Mises – Human actions hvis økonomi og gullstandarden intresserer deg, vi er ikke mange år unna (3-7år?) før vi får et nytt finanssystem og dollaren mister status som reserve valuta. Siden USA har ingen mulighet til å betale tilbake pengene de skylder vil de trykke de opp og det vil skape inflasjon rundt om i verden, til slutt vil måtte land droppe dollaren for at folket ikke skal gjøre opprør og når det skjer er det gameover for dollaren og livsstandarden i USA 🙂

     Håper flest mulig legger sine penger i ekte råvarer, gull og sølv også 🙂

     Du vil merke inflasjonen først i Olje…så mat..så sprer det seg 🙂 Bra for deg siden du er i olje-sektoren.

    • Jeg er virkelig imponert om hvordan du kan være så skråsikker om en fremtid vi ikke har forutsetninger til å være skråsikre om.

     Som Donald Rumseldt snakket om known unknowns og unknow unknows. Sistnevnte betyr mye for verdensøkonomien, og med mindre du kan spå vulkanutbrudd og jordskjelv og terrorangrep, er det nytteløst å prøve å spå hva som skjer om 5 år.

    • Tja, så lenge stater trykker penger rundt om i verden så vil vi ha samme framtid som spania hadde når de fant utrolig store ressuser/penger av Sølv.

     Inflasjon!

     Du fikk meg deg kanskje at økonomer tenker nå at Norge må gjøre samme som Sveits og sette norske krona fast til Euroen. Dette vil øke priser på alt, bolig, gull, sølv.

     Ingenting er sikkert men jeg har relativ gode prognoser når det gjelder renter, boligpriser osv. Ingen har rett alltid men noen mer enn andre. Jeg er bare skråsikker på at sentralbankene kommer til å trykke mer og mer penger, du vil se skyhøye bensinpriser i valutaer men ikke i gull og sølv der holder den seg stabil.

    • Tipper du hadde sagt gull er i en bobble når Peter Schiff gikk rundt i 2002 og sa på Tv at man burde kjøpe det 🙂

     Gull er ingen bobble, gull er penger og det kommer alltid til å være penger 🙂 Gleder meg når gull er over 5000$ og sølv 200-300$ 🙂

    • Ikke bare er du skråsikker på hva som kommer til å skje om 8-10 år, du er også bombesikker på hva jeg hadde sagt for 10 år siden, på tross av at du aldri har møtt meg?

     I 2002 hadde prisen på gull hatt en ganske normal utvikling i flere år.

  • Jo mer jeg leser, jo større fan blir jeg av market monetarister: http://marketmonetarist.com/2012/05/25/monetary-disorder-not-animal-spirits-caused-the-great-recession/

   Jeg mener fremdeles at risen på gull er alt for høy i forhold til verdien.

   Du mener jo generelt at politikere er idioter, og politikerne ansetter alle verdens sentralbanker…

   I følge dine tall er de største kjøperne av gull de to mønsterøkonomiene Fillepinene og Tyrkia. Det er jo virkelig land som har flere hundre år med fornuftige økonomiske beslutninger bak seg.

   Veddemålet «Står fortsatt» ? Det veddemålet jeg flere ganger har sagt nei til?

   Når skal du dokumentere de 40 årene med gjennomsnittlig levetid for fiat pengesystemer?

   • Du leser ikke alt jeg skriver, men du skal ha skryt for at du gidder å lese bloggen min litt etter litt vil du skjønne at jeg har rett.

    Du snakker om Tyrkia og Filipinene men leste du forrige uke at Kina kjøpet gull – 600% opp fra i fjor..Snakker du dritt om Kina også eller? 😛 hehe.
    http://ektepenger.wordpress.com/2012/05/13/kina-kjoper-gull-600-opp/

    Ja politikere er idioter og de ansetter idioter som styrer sentralbanken. Det er en grunn til at jeg ikke gidder å stemme og aldri kommer til å gjøre det heller.

    Slapp av jeg skal dokumentere det gjør det til uken.

    Du er så sykt sta men jeg finner det morsomt, jeg kommer til å mobbe deg for det her hver eneste gang sentralbanker kjøper mer og mer gull.

    Jeg har firedoblet mine penger i gull og sølv tror du virkelig at jeg tror gull og sølv er dårlige investeringer 😛

    Les min blogg så lærer du litt, virker som du trenger det.

 3. Virker som du ikke lærer fra noen som kan ting så mye bedre enn deg.

  Det jeg skrev i Januar i år – 2012!

  EU

  Jeg tror ikke EU kollapser sammen eller at Hellas går ut av EU, det jeg heller tror kommer til å skje er at de kommer til å printe masse penger og skape inflasjon. Du ser det samme i Europa som du så i USA, nei vi skal ikke printe, så når de ser kollapsen rett i øyene starter de å printe penger men Tyskland er ikke dumme. De kommer til å gi penger til Hellas, Italia, Spania osv, men de kommer til å kreve at de setter eiendom i pant. Når jeg var i Portugal for 1måned siden hørte jeg av en Taxi sjåfør at politikerne deres vil selge Gull for å kutte ned i gjelda de har i landet. Dette kommer vi til å se mer av i år, pant på alt Kanskje vi skal kalle året Pant-alt-2012? Jeg tror at det kommer til å bli mye krangler i EU og alle kommer til å skylde på hverandre men det kommer ikke til å endre noe som helst. Politikerne kommer til å gjøre alt for å holde Euroen samlet.

  http://ektepenger.wordpress.com/2012/01/09/hva-skjer-i-2012/

  Nå venter alle gigantiske stimulanspakker i USA og verden noe jeg også spådde i Januar 2012!

  Så du kan tanke litt over det min kjære blogge venn 🙂

  http://e24.no/boers-og-finans/naa-venter-alle-paa-gigantiske-redningspakker/20237714

    • Hvis klokka står på 00:00:02, så burde ikke du være så skråsikker på dine egne spådommer heller.

     Eller var du den så smart at du i 1991 kunne forutse at Danmark kom til å vinne foball-em i 1992?

    • Hva vil du at jeg skal spå da? Spørr meg hva som helst du ønsker svar på så vil du får det. Du mener det ikke er boligboble i Norge? Jeg mener det er det. Spar på den her så vet du at jeg får rett om et par år.

     Synes du det er stort at jeg spådde krisepaker USA, Europa og Kina nå skal sette i gang. Når alle snakket om problemet var løst i Europa.

     Du vet selv gjennom din research angående sølv at å tilføre likviditet til markedet ikke vil gjøre noe annet enn å få oss til å føle oss bra i en periode, så når stimulanspakkene slutter å fungere får vi en litt av en hangover.

     Trykke penger = inflasjon = bra for gull og sølv.

    • Hvis du ikke allerede har merket det, så er jeg ikke spesielt interessert i hva du spår. Du spår ikke ting jeg er interessert i. Men hvis du absolutt vil spå noe: Når kommer USA og Storbritannia ut av krisen? Og hva definerer du som at krisen er over? Er det et mål på valutakursen til dollar og pund? Vekst i BNP? Arbeidsledighet? Børsindekser?

   • Leser du noen gang bloggen min og det jeg skriver eller kommer du bare innom for å snakke imot gull, sølv standarden osv? Jeg har faktisk lært noe av å snakke med deg, det tenkte jeg aldri at jeg skulle gjøre men må si at jeg lært. Alt kan være penger men det som ødeleger penger er faktisk politikere eller bankene, jeg fant feks en standard der man brukte pinner som var brukket i 2 deler som penger. Det fungerte i ca 700år før bankene blandet seg inn og overtok markedet. Fant det litt intressant, lurer på om informasjonen er riktig…det er annen side av saken. Men jeg står fortsatt på mitt at alt for mye gjeld i vesten kan ikke løses med mer gjeld eller inflasjonen, hvis de prøver å trykke vekk gjelden vil de skape enorm inflasjon så mine investeriner er riktige.

    Fått med deg det her fra bloggen min 27.Mai.2012:

    «Aksjer er i korreksjonsfase, Kina sakter opp, det samme med India, Europa og England. Det er like før alle begynner å trykke penger igjen, hvem vil være den første til å gjøre det? Jeg tror Europa men the FED er nok på banen veldig snart og trykker de også.»

    England trykket penger forrige uke, Kina kuttet renta 2 ganger på kord tid, Danmark kuttet renta, ECB kuttet i Europa og nå snakker Kina om å trykke penger. Jeg er kanskje ikke flink til å skrive norsk helt perfekt men å spå ting har jeg vært litt flink på 🙂

    http://ektepenger.wordpress.com/2012/05/27/here-we-go-again-global-qe/

    • Jeg har hatt veldig mye å gjøre i det siste, så det har blitt lite blogging, både lesing og skriving.

     Det høres veldig enkelt å skylde alle verdens problemer på bankvesenet. Et eksempel: I The Ascent of Money forteller Niall Ferguson om hvordan de spanske erobringene i Sør Amerika var finansiert av Italienske banker, og når den katolske kirken i Spania forbød renter, og pengene fra Italia stoppet opp, så gikk det ikke mange år før det ble tvunget gjennom en religiøs reform som tillot renter allikevel.

     Banker og risikovillig kapital fører til at bedrifter og enkeltpersoner kan satse og bygge samfunnet rundt oss.

  • Hvis jeg ikke har gjort en stor feil i søket mitt, skrev jeg mitt første innlegg om prisen på gull på denne bloggen 26.11.2011. I løpet av den måneden var gull oppe i $1800, og siden den gangen har ikke gull nådd den høyden igjen. Samtidig, og dette beviser nok en gang det jeg har sagt før om timing: Fra 01.11.2011 har ISEQ steget fra en bunn under 300 til over 500 nå. Det betyr at det siste året har Irske aksjer vært en mye bedre investering enn gull.

   I følge e24 kunne du også ha tjent deg søkkrik på mais (selv om jeg tror mais fra 2008 er råtten nå….)

 4. Hei,

  Ser at du er tilbake på bloggen min. Så jeg tenkte å spørre fått med deg boligprisene og panikken? Blir mye av det framover 🙂 600% økning på 18år, blir litt av et sjokk for mennesker å oppleve at prisene synker til det ca. samme de var på 90-tallet.

  • Du er ganske mye mer pessimistisk enn meg. Det er veldig få i Norge som ønsker boligprisene tilbake til 90-tallsnivå. Selv ikke amerikanske huspriser falt mer enn fra 2007 nivå til 2003 nivå.

   Det er flere forskjeller på norsk økonomi i 2013 og amerikansk i 2007: Vi har ikke statsgjeld, og vi har overskudd på statsbudsjettet, økonomien vår går greit så lenge oljeprisen holder seg fornuftig….

   Jeg har sett norsk og vestlig økonomi klare seg gjennom ganske mange oppturer og nedturer etterhvert.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s