Weltervekt mesteren i diktatur er død. #BUHU!

Presidenten i Venezuela har altså lagt på røret i dag. Og jeg tror verden er et bedre sted nå. Den tidligere oberstløyntanten og kuppmakeren ble valgt til president i 1999 og sørget ganske effektivt for at ingen andre klarte å ta fra ham makten etterpå. Som en god dobbeltmoralist, ble han selvfølgelig dritsur når han ble forsøkt avsatt med kupp mot ham.

Det finnes flere som oppsummerer livet til Hugo Boss bedre enn meg, for eksempel Foreign Policy. Samme blad skrev for lenge siden en artikkel som stemmer for Hugo også: Hvorfor er så mange kuppmakere oberster? (Fordi generalene har fått jobbene av de med makten, og de med lavere grader har ikke makt eller kompetanse – se også Gaddafi for eksempel)

Gren Adolf Hugo
Militærkarriere Korporal, dekorert under WWI Oberstløyntant
Mislykket statskupp i… Ølkjellerkuppet i 1923 1992
Diktatorinspirator Benito Mussolini Fidel Castro
Irrasjonell, skummel, usynlig fiende Jødekommunister, jøder, kommunister USA, jøder
Karisma off the scale off the scale
Spredde filosofien sin til… Østerrike, Tsjekkoslovakia, Polen, Frankrike, Norge, Danmark, Belgia,Nederland… Bolivia, Ecuador, Cuba
Vinner på knockout? Tungvektsmesteren. De gamle er eldst.

Tabellen over er en uhøytidelig sammenligning mellom den man tradisjonelt regner som tungvektsmesteren i diktatur, Adolf «Lukkeøye» Hitler og Hugo «Boss» Chavez. Vinneren er selvsagt,og han la opp i 1945. Poenget mitt er allikevel: Det finnes mange som mener Chavez var en skikkelig god, demokratisk demokrat. Så finnes det de som peker på brudd på menneskerettigheter, tortur, støtten til andre diktatorer (Cuba og Syria), valgfusk, kupp og så videre.

Det finnes også de som mener han var en flink politiker og som mener han var en kraft for det gode. Så finnes det de som ser på fakta. Eller du kan lese mitt blogginnlegg om mordraten i Caracas.

Hugo var diktator, mener jeg. Men han var ikke en veldig god en. Weltervekt overskriften har jeg stjålet fra The Spectator. Vi i Norge kommer ikke til å merke så veldig mye til at han er borte. Bortsett fra noen færre morsomme overskrifter fra FN og andre fora. Og kanskje litt lavere oljepris hvis de får effektivisert oljeproduksjonen sin igjen ved hjelp av utenlandske eksperter.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s